Lauwe salade van lamstong met rauwe asperges

Ingrediënten

  • 8 gepekelde en gerookte lamstongetjes (verkrijgbaar bij een goede slager)1.1/2 liter bouillon1 ui1 dunne prei1 wortel200 gram diverse soorten sla naar keuze (bijv. eikebladsla
  • veldsla
  • frisee)4 dikke asperges1 rode paprikaVoor de dressing:1 eetlepel wijnazijn1 eetlepel bouillon1 sjalotjeenkele takjes dilleenkele sprietjes bieslook6 eetlepels notenolieenkele druppels worcestersauce1 theelepel mosterd1 theelepel poedersuikerpeperzout

Bereidingswijze

Snijd de ui, het preitje en de wortel fijn, was dit bouquet zorgvuldig en breng het in de bouillon aan de kook. Doe nu de lamstongetjes in de bouillon, temper de hittebron en laat de tongetjes zolang zachtjes koken, totdat het vel makkelijk loslaat. Pel de tongetjes en laat ze daarna in de bouillon afkoelen.Was de slasoorten zorgvuldig, droog ze in de slacentrifuge of laat ze uitlekken in een vergiet. Schil de asperges en snijd ze tot een zeer fijne julienne. Schil de rode paprika en snijd van deze 'schillen' eveneens een zeer fijne julienne.Snijd het sjalotje, de dille en het bieslook fijn en laat ze even trekken in de wijnazijn en de bouillon. Voeg de notenolie toe en mix dit fijn met een staafmixer.Breng de dressing op smaak met de worcestersauce, de mosterd, de poedersuiker, peper en zout.Snijd de lamstongetjes in de lengte in dunne plakken. (Heeft u geen snijmachientje, dan gaat dit ook heel goed met een elektrisch mes.) Leg de plakjes in een sleetje of een roestvrij stalen plateautje. Giet er wat bouillon over en verwarm ze even.Maak intussen de salade aan met de dressing. (Houd een beetje dressing achter.)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha