Oesters in champagnesaus 2

Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 150 ml champagne (of een hoge kwaliteit methode champenoise)
  • 2 zeer fijngehakte sjalotten
  • 150 ml kookroom
  • zout en peper
  • gehakte verse kervel
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Open de oesters en vang het oestervocht op. Bewaar de bolle schelpen. Kook de champagne en sjalotten tot het vocht gereduceerd is tot de helft. Voeg de room toe en laat ook dit weer inkoken tot de helft. Roer het oestervocht erdoor en maak de saus op smaak af. Maak in een ovenvaste schaal een bedje van grof zeezoet en druk de halve schelpen daarin. Doe de rauwe oesters in de schelp en schenk de saus erover. Schuif de schaal een paar minuten onder een voorverwarmde gril tot de saus flink borrelt. Bestrooi de oesters met kervel en dien ze op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 863x

Jouw laatst bekeken recepten