Parfait de foie gras sur jambon

Ingrediënten

  • -8 plakken gekookte ham zonder vetrand
  • -100 g parfait van ganzelever (blikje)
  • -50 g boter
  • -2 eetlepels rode port
  • -2 truffels
  • VOOR DE GELEI:
  • -8 bladen witte gelatine
  • -4 eetlepels warm water
  • -1/4 l water en 1/4 l rode port
  • -scheutje worcestersaus

Bereidingswijze

-snij de plakken ham keurig door midden -roer de boter tot room en werk er de parfait van ganzelever+2 eetlepels port door-met deze creme bestrijkt U 8 halve plakken ham -snij de uitgelekte truffels in zeer dunne plakjes en verdeel ze over de ingesmeerde ham -bedek het geheel met de rest van de halve hamplakken -week de gelatine 5 min in koud water; knijp dan goed uit en los op in het hete water -laat even een beetje afkoelen -roer de opgegeven hoeveelheden water en port dooreen en voeg hier de opgeloste gelatine al roerend bij -breng op smaak met wat worcestersaus -zet het mengsel 10 min in de koelkast en giet het daarna over de ham in de schotel -laat 1 uur opstijven in de koelkast

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 343x

Jouw laatst bekeken recepten