Pittige Bouillon met Garnalen en Shitake

Ingrediënten

  • 1 pot gevogeltefond
  • 1 stengel citroengras (sereh)in grove stukken
  • 3 blaadjes limoenblad (djeroek peroet)
  • 3 gedroogde chilipepertjes
  • 100 g (kleine) shitake in dunne plakjes
  • 4 ongepelde rauwe grote garnalen*
  • 3 stoneleeks of lenteuitjes
  • 4 takjes koriander
  • 1 - 2 el Thaise vissaus**
  • 1 - 2 el limoensap
  • 1 limoen in 4 partjes.

Bereidingswijze

Meng de fond met evenveel water. Breng dit tegen de kook aan met het citroengras, limoenblad en de rode peper. Laat de bouillon +/- 15 min trekken. Neem het limoenblad en het citroengras uit de bouillon. Voeg de paddestoelen en garnalen toe en kook de soep nog +/- 4 min. zachtjes. Snij intussen het groen van de stoneleeks in schuine ringen, pluk het korianderblad af en verdeel alles over 4 diepe borden.Leg in elke kom een garnaal en verdeel de paddestoelen erover. Breng de bouillon op smaak met vissaus en limoensap. Schep de soep in de borden. Serveer met een stukje limoen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 477x

Jouw laatst bekeken recepten