Salade van Chinese kool met garnalen en oosterse m

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de kool in zeer dunne sliertjes. Snijd de geschilde rammanas of rettich in zeer dunne plakken. Verwijder de harde stelen van de waterkers. Schep de kool en de waterkers door elkaar. Rasp de genberwortel. Splits het ei. Doe de eidooier in een royale kom. Begin met het maken van de mayonaise.Roer de eidooier los. Roer de 2 soorten olie-met een mixer- door elkaar. Voeg de geraspte gemberwortel en de mosterd toe. Voeg eerst druppelsgewijs de olie aan de eidooier toe en laat de mixer alles goed mengen. Zodra het mengsel op mayonaise lijkt,mag de olie in een dun straaltje onder voortdurend mengen worden toegevoegd. Als de mayonaise klaar is worden het citroensap en de sesamzaadjes erdoor gemengd. Verdeel de mayonaise over 4 kleine kommetjes die in het midden van het bord worden gezet. Leg op de rand van de borden plakjes rammenas of rettich. Leg om de kommetjes mayonaise de kool-waterkerssalade. Garneer elk bord met de garnalen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha