Terrine van duif met appelen en calvados

Ingrediënten

  • -4 duiven
  • -450 gr. doorregen spek zonder zwoerd
  • -200 gr. kippenlevers
  • -1 middelgrote ui
  • -1 laurierblad
  • -1 tak tijm
  • -8 cl calvados
  • -2 g kleurzout (te vinden bij de slager). Dit zout zorgt ervoor dat het vlees zijn kleur behoudt.
  • -3 eieren
  • -1
  • 5 dl room
  • -1 appel
  • -350 gr vetbandjes (te vinden bij de slager)
  • -boter
  • -witte peper (fijn) en zout
  • .

Bereidingswijze

-Verwarm je oven op 200 gr. -Kook een grote pot water. -Leg de levertjes in een kom en overgiet ze met wat kokend water zodat ze volledig ondergedompeld zijn. -Roer ze om en giet ze af. - Verfris direct met koud water. -Blijf dit herhalen tot uiteindelijk het spoelwater helder blijft. -Verwijder met een fijn mes al het vlees van de duifjes. -Snij het spek en de ui in middelgrove stukken. -Fruit alles in een hete pan met boter. -Kruid af met peper en zout, de tijm en het laurierblad. - Overgiet alles met calvados. - Laat dit even stoven en verwijder vervolgens de tijm en het laurierblad. -Draai de levers en de stoverij met de jus door de vleesmolen. -Voeg er de room, het kleurzout en de eieren aan toe. - Mix alles en breng op smaak met peper en zout.-Snij de geschilde appels in gelijke stukjes en meng ze onder het vleesmengsel. -Neem een stenen bakvorm en bekleed deze met de vetbanden. -Zorg ervoor dat er voldoende vet buiten de bakvorm hangt zodat je achteraf het volledige vleesmengsel (ook genoemd: farce) ermee kan afdekken. - Giet nu het mengsel in de vorm. -Sluit de terrine af met de overhangende vetbanden, en omwikkel het geheel royaal in aluminiumfolie (meerdere lagen, zo ong. 3 of 4). -Vul een grote ovenpan met water en plaats hieirin je omwikkelde terrine. -Zet dit alles nu in de oven gedurende ong. 1 u 20 min. -Haal de bakvorm uit de oven en laat ze afkoelen. -Wanneer alles afgekoeld is leg je er een gewicht op en plaatst de bakvorm voor 24 uur in de koelkast

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha