Terrine van tong en zalm met groene saus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 210?C. - Bedek de terrine met aluminiumfolie en laat ze overlappen. - Leg er de tongfilets op, snijd 6 lange reepjes zalm, scheid de eierdooiers van de eiwitten en klop het eiwit tot sneeuw. - Mix de resterende zalm, spatel er het eiwit voorzichtig onder en voeg de room toe tot er een tomig mengsel ontstaat. - Plet de roze peperbolletjes en roer ze onder het mengsel, kruid met peper en zout. - Vul de terrine : breng afwisselend een laagje zalmmousse en een laagje tongfilets over in de terrine, dek af met een reep aluminiumfolie en plaats gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. - **Bereid de saus**: - Versnipper de ui en de prei zeer fijn, bak ze geduende 5 minuten aan in een pan met olijfolie, voeg 2 el melk toe, doe er de resterende prei en 20 cl water bin, los het maiszetmeel op 2 el melk en roer het onder de saus, kruid met zout en peper en laat nog 25 minuten doorkoken op een laag vuurtje, voeg dan de room toe. - Verwijder de steeltjes van de veldsla, mix fijn haal de pan van het vuur en roer er de puree van de veldsla onder. - Dien de terrine lauwwarm op en overgiet met de groene saus.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha