Tomaten gevuld met gehakt, rozijnen en pijnpitten

Ingrediënten

  • 4 grote vleestomaten
  • 1 ui
  • fijngesneden
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gr mager lams- of rundergehakt
  • zout en peper
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 eetlepels pijnpitten
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels fijngehakte platbladige peterselie

Bereidingswijze

snijd een rondje rond de steelaanzet van elke tomaat en licht een hoedje uit. haal het binnenste en de zaden eruit met een puntige theelepel. bak de ui in de olie goudgeel. voeg gehakt, zout en peper toe. bak het gehakt rul tot het verkleurt, roer de rozijnen en pijnpitten erdoor en voeg kaneel, piment en peterselie toe. vul de tomaten met dit mengsel en zet de hoedjes er weer op. zet de tomaten vlak naast elkaar in een vuurvaste schaal en bak ze ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde over bij 180 graden Celcius (gasstand 4) of zolang tot de tomaten zacht zijn, maar zorg dat ze niet uit elkaar vallen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha