Wok recepten

Over wok

wok recepten

Een wok is een halfronde holle pan (vergelijkbaar met een gehalveerde bal) die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De wok is dus dieper en meestal dunner dan een koekenpan en wordt voornamelijk gebruikt voor het roerbakken. Roerbakken wordt daarom ook wel wokken genoemd. Ook wordt de wok gebruikt om voedsel te stomen, stoven, braden, frituren, roken, koken of blancheren.


Overzicht van recepten uit de categorie wok

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie wok.

Toon 1-25 van 188 recepten
Aardappeltjes en broccoli met pijnboompitten en pesto
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Pesto

Boen de aardappelen goed schoon of schil ze en snijd ze in dunne partjes. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de gedroogde tomat...

Aardbeien uit de wok met citroenijs
Uit de categorie wok: met Room, Munt en Suiker

Pureer voor de saus 100 gr aardbeien met poedersuiker en 2 eetlepels likeur met een staafmixer. Smelt de boter in een wok en bak al omsche...

Ajam boemboe roedjak
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers. Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of maal ze met een staafm...

Bami goreng met broccoli
Uit de categorie wok: met Tofu, Olie en Tahoe

Snijd de broccoli in roosjes, hak de stelen in smalle reepjes. Snijd de tofu in 1 cm dikke plakken en snijd die in kleine driehoekjes. Ko...

Bieflapjes met mango-gembersaus
Uit de categorie wok: met Olie, Mango en Gember

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer in een keukenmachine de mango met de gember, de gembersiroop en het...

Biefstuk met oesterzwammen en groenten
Uit de categorie wok: met Kool, Olie en Gember

Snijd de biefstuk, lente-ui, Chinese kool en oesterzwammen in reepjes, de paprika in kleine blokjes en de Spaanse peper in ringen. Meng de...

Bloemkool en aardappel met bieflapjes
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Snijd de bieflapjes in reepjes en maal er royaal peper boven. Verhit de olie in een wok of wadjan, bak de vleesreepjes rondom bruin en nee...

Bloemkool en broccoli met kalkoen en mozzarella
Uit de categorie wok: met Zout, Kaas en Olie

Bak de spekreepjes in een wok of wadjan zachtjes uit, voeg de olie toe en fruit hierin de gesnipperde ui en de knoflook uit de pers goudge...

Bloemkoolroosjes, peultjes en courgette
Uit de categorie wok: met Olie, Quorn en Peultjes

Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Snipper de knoflook. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes....

Boemboe Bali ikan
Uit de categorie wok: met Vis, Sla en Prei

Stamp en wrijf 1 stukje geschilde verse gember van ± 2 cm, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel sambal trassi, 1 m...

Cajunkip met gemengde groenten
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Snijd de kipfilet in reepjes, doe ze in een kom, meng er de cajunkruiden en 1 eetlepel van de olie door en laat dit afgedekt minstens 20 mi...

Chinese komkommer-hamschotel
Uit de categorie wok: met Ham, Soja en Olie

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes met een lepel. Snijd de helften in schuine reepjes. Verhit de olie in een wok e...

Chinese kool met cashewnoten
Uit de categorie wok: met Kool, Olie en Azijn

Snijd de chinese kool in repen, was hem en laat uitlekken. Halveer de spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd hem in kleine stukjes....

Chinese koolschotel met Quorn
Uit de categorie wok: met Zout, Kool en Olie

Was de kool en snijd hem in repen. Pel de knoflook. Verhit de olie in een wok, pers de knoflook erboven uit en voeg de repen kool toe. R...

Doperwten met hoisinsaus
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Gember

Snijd het vlees in blokjes ter grootte van de doperwten. Kook verse doperwtjes tot ze zacht zijn, spoel ze met koud water af, laat ze uitl...

Drooggebakken kip
Uit de categorie wok: met Asem, Asem en Zout

Maak een papje van de asem met wat heet water en zeef de pitten eruit. Pers de knoflook erboven uit. Verdeel de kip in 8 stukken, wrijf di...

Feestelijke gebakken rijst
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Rijst

Kook de witte en wilde rijst volgens de aanwijzingen net gaar en laat hem wat afkoelen. Verhit in een wok de olie en bak hierin de stukjes...

Focaccia met waterkersmousse
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rozijnen

Bak de focaccia volgens de gebruiksaanwijzing af. Wel intussen de rozijnen ± 5 minuten in een kommetje met lauwwarm water. Verhit de oli...

Fruit uit de wok
Uit de categorie wok: met Room, Mango en Ananas

Smelt de boter, roer de honing erdoor en laat het mengsel licht karameliseren. Verwarm de partjes fruit hierin 5-10 minuten zachtjes onder...

Gado-gado met pindasaus
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Kool

Kook de aardappelen en de sperziebonen 10 minuten. Snijd dan de aardappelen in plakjes en de sperziebonen in stukjes. Maak de pindasaus al...

Gamba's naturel
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Rijst

Tip: Haal voor de verwerking de darm uit de gamba's. Procedure: Neem een scherp, niet gekarteld mes en steek dit met de snijkant naar de s...

Gamba's op een bedje van groenten
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Gamba

Pel de gamba's, maar laat de kopjes en de staartjes zitten. Vermeng de sojasaus, uitgeperste knoflook, tomatenketchup, koriander, kerrie e...

Gambas en salsa de tomate picante
Uit de categorie wok: met Tijm, Olie en Bloem

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook daarin tot de ui glazig is. Roer er dan de bloem en het paprikapoede...

Gegrilde hamlapjes met roergebakken taugé
Uit de categorie wok: met Olie, Gember en Honing

Pel de knoflook en schil de gemberwortel. Hak de knoflook met de gemberwortel, de koriander, de sojasaus, de honing, de oestersaus, de oli...

Gehaktballen met paprika-yoghurtsaus
Uit de categorie wok: met Zout, Tijm en Olie

Maak het gehakt aan met zout, peper, tijm, paprikapoeder, het broodkruim en het losgeroerde ei (voeg eventueel 1-2 eetlepels koud water toe...

Veel voorkomende ingrediënten bij wok