Wok recepten

Over wok

wok recepten

Een wok is een halfronde holle pan (vergelijkbaar met een gehalveerde bal) die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De wok is dus dieper en meestal dunner dan een koekenpan en wordt voornamelijk gebruikt voor het roerbakken. Roerbakken wordt daarom ook wel wokken genoemd. Ook wordt de wok gebruikt om voedsel te stomen, stoven, braden, frituren, roken, koken of blancheren.


Overzicht van recepten uit de categorie wok

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie wok.

Toon 76-100 van 188 recepten
Oosterse mosselsoep
Uit de categorie wok: met Olie, Sereh en Limoen

Was de mosselen en verwijder openstaande exemplaren die na een flinke tik niet sluiten en kapotte mosselen. Pel en snipper de knoflook. M...

Oosterse wokschotel
Uit de categorie wok: met Zout, Kool en Olie

Roer de sojasaus, 1 eetlepel olie, de sherry, de suiker en de maïzena door elkaar. Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes en schep die...

Oosterse fusilli met groenten
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Sambal

Kook de fusilli volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Klop de eieren los met 1 eetlepel water, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olie in...

Oosterse groenteschotel met kokosmelk
Uit de categorie wok: met Olie, Rijst en Kerrie

Verhit de olie in een pan of wok en roerbak de broccoli, de sperzieboontjes en het pepertje hierin ± 5 minuten. Voeg de lente-ui en de ko...

Oosterse roerbakschotel met koolrabi en biefstuk
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Olie

voor de saus: 4 eetlepels pikante Thaise chilisaus (toko) 2 eetlepels Chinese sojasaus (toko) 2 eetlepels medium dry sherry 2 theelepels...

Ossenhaas met lychees
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Snijd de ossenhaas in dikke repen. Schenk in een schaal de stroop over het vlees en schep goed om. Laat het vlees afgedekt in de koelkast...

Paksoi met bamboe en gehaktbal
Uit de categorie wok: met Olie, Ketjap en Paksoi

Snijd de paksoi in reepjes, was die en laat ze goed uitlekken. Snijd de bamboescheuten in kleinere stukjes en laat ook deze nog wat uitlek...

Pasta met witlof en zalm
Uit de categorie wok: met Zalm, Zout en Room

Kook de pasta beetgaar. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte tweemaal doormidden. Verhit de olie in een wok of koeke...

Peultjes en taugé in pindasaus
Uit de categorie wok: met Olie, Rijst en Paprika

Haal de peultjes af, snijd de spitskool fijn en snijd de paprika in stukjes. Spoel de taugé af en pel en snipper de knoflook. Verhit de...

Pikant varkensvlees met groenten en cashewnoten
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Roer 1 eetlepel slaolie, 1 theelepel sherry, 1 theelepel zout, 1 mespunt peper en 2 theelepels aardappelmeel in een kom door elkaar. Snij...

Pikante Chinese kool met kipfilet
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Kool

Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon. Haal met een citroentrekker flinterdunne reepjes van de citroenschil en pers de cit...

Pisang goreng
Uit de categorie wok: met Olie en Santen

Meng de tarwebloem, de poedersuiker en het ei tot een glad beslag. Schil de bakbananen en snijd ze in stukken. Meng de stukken bakbanaan m...

Pitabroodjes met shoarma-ragoût
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Olie

Verwarm de oven voor op 150°C. Maak intussen de paprika schoon en snijd hem in dunne reepjes. Was de taugé en laat die uitlekken. Was d...

Pittige roergebakken kip met ananas en cashewnoten
Uit de categorie wok: met Olie, Rijst en Ananas

Pel het sjalotje en snijd het in ringetjes. Snijd de paprika in ruitjes en de ananas in blokjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Roer een s...

Pittige tempé met bosui
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Verhit het frituurvet tot 190°C. Snijd de tempé in dunne plakjes en halveer de plakjes overlangs, zodat er reepjes ontstaan. Frituur de...

Pittige vegetarische balletjes met sugar snaps
Uit de categorie wok: met Olie, Emping en Boemboe

Pel de ui en snijd hem in ringen. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de vegetarische balletjes rondom bruin. Schep de ui en de...

Prei en spruitjes met gekruide kip
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Paprika

Bestrijk de kipfilet met de tandoorimix en de mangochutney en zet ze 1 nacht afgedekt weg. Snijd de preien en de paprika in 'Chinese ruite...

Provençaalse wokschotel
Uit de categorie wok: met Tomaat, Knoflook en Courgette

Bak de aardappelpartjes met wat van de marinade (pas op voor aanbranden). Blancheer de worteltjes. Fruit het uitje en de knoflook in een...

Risotto met pompoen en geitenkaas
Uit de categorie wok: met Kaas, Olie en Rijst

Maak de pompoen schoon, schil hem en snijd hem in blokjes. Snipper de ui en de knoflook Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak de rest v...

Roerbakgoelasj met gele paprika
Uit de categorie wok: met Zout, Room en Rijst

Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in smalle reepjes. Snijd de biefstuk in reepjes. Wentel de reepjes biefstuk door de bloem. Verhit...

Roerbakgroenten met mie en een ketjap-sherrysaus
Uit de categorie wok: met Prei, Kool en Olie

Verhit in een wok of pan met dikke bodem de olie. Roerbak de groenten na elkaar in een wok in enkele minuten tot beetgaar. Vermeng de ket...

Roerbakschotel met crabsticks en shii-take
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Gember

Stoom de paksoi in een stoompan boven kokend water in 10 minuten gaar. Laat de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking...

Roerbakschotel met kankong
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Nam Pla

Verwijder de harde stukken van de stelen van de kankong en snijd de rest in stukken. Roerbak de sjalot 5 minuten in de olie. Pers de knof...

Roerbakschotel met groenten en vlees
Uit de categorie wok: met Olie, Bloem en Gember

Snijd het vlees in dunne reepjes en zet het ± 30 minuten in een marinade van suiker, sojasaus, rijstwijn en bloem. Snijd de broccoli in k...

Roerbakschotel met prei en saté-gehaktballetjes
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel de knoflook en snijd hem in plakjes. Was de tomaten, verwijder de zaadjes...

Veel voorkomende ingrediënten bij wok