Wok recepten

Over wok

wok recepten

Een wok is een halfronde holle pan (vergelijkbaar met een gehalveerde bal) die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De wok is dus dieper en meestal dunner dan een koekenpan en wordt voornamelijk gebruikt voor het roerbakken. Roerbakken wordt daarom ook wel wokken genoemd. Ook wordt de wok gebruikt om voedsel te stomen, stoven, braden, frituren, roken, koken of blancheren.


Overzicht van recepten uit de categorie wok

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie wok.

Toon 101-125 van 188 recepten
Roerbakschotel met rundvlees en groene groenten
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Sherry

Snijd de bieflapjes in 1 cm dunne reepjes. Verhit beide soorten olie en roerbak het vlees hierin 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit e...

Roergebakken aubergine
Uit de categorie wok: met Zout, Sherry en Citroen

Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de aubergine met het citroensap ± 4 minuten. Voeg de...

Roergebakken bloemkool
Uit de categorie wok: met Olie, Bloemkool en Bosuitjes

Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in licht gezouten kokend water en laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en fruit de bosui licht....

Roergebakken broccoli
Uit de categorie wok: met Olie, Maïs en Ketjap

Was de paprika, maak hem schoon en snijd hem in reepjes. Snijd de broccoli in kleinere roosjes. Verhit de olie in een wok of grote braadpa...

Roergebakken maïs
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Bloem

Vermeng alle ingrediënten, behalve de olie, in een grote kom. Verhit de olie in een wok van 30 cm of in een grote bakpan, voeg het groent...

Roergebakken mosselen
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Uien

Spoel de mosselen onder stromend koud water, laat ze goed uitlekken en maak ze met keukenpapier zo goed mogelijk droog. Doe de bloem, het...

Roergebakken paksoi
Uit de categorie wok: met Olie, Uien en Paksoi

Snijd de paksoi in repen van 5 cm. Laat de olie in de wok zeer heet worden voeg dan de knoflook toe. Roerbak Na een paar seconden eerst de...

Roergebakken rundvlees
Uit de categorie wok: met Zout, Azijn en Sereh

Voor de marinade: 2 eetlepels azijn 2 gekneusde stengels sereh 2 theelepels geraspte gemberwortel 1 fijngesneden teentje knoflook 6 eet...

Roergebakken sperziebonen
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Olie

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ± 10 minuten in kokend water met zout beetgaar. Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, on...

Roergebakken varkensvlees
Uit de categorie wok: met Olie, Azijn en Paprika

Voor de marinade: 2 eetlepels sojasaus 2 eetlepels plantaardige olie 1 eetlepel azijn 1 uitgeperste teen knoflook 1/2 theelepel vijfkru...

Roergebakken venkel
Uit de categorie wok: met Zout, Room en Olie

Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in smalle reepjes. Bewaar het groen voor de garnering. Verhit de boter met de oli...

Roergebakken zomergroenten
Uit de categorie wok: met Prei, Olie en Rijst

Snijd de prei in ringetjes, haal de peultjes af en snijd de grootste een keer door. Snijd de courgette en het vruchtvlees van de paprika i...

Roergebakken asperges met garnalen uit Japan
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Snijd de onderkantjes van de asperges, schil de witte asperges en snijd alle asperges schuin in stukken van 4 cm. Maak het lente-uitje sch...

Roergebakken asperges met spekjes
Uit de categorie wok: met Zout, Tijm en Olie

Snijd een stukje van de aspergestelen af, snijd de asperges in ± 3 cm schuine stukjes en kook die ± 8 minuten in ruim water met wat zou...

Roergebakken broccoli met amandelen
Uit de categorie wok: met Vis, Zout en Olie

Was de broccoli en snijd de struik in kleine roosjes en de steel in plakken van 1/2 cm. Verhit de olie in de wok en bak de groente al omsc...

Roergebakken fricandeau met paddestoelen
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Snijd het vlees in reepjes en bestrooi die met de maïzena. Verhit de oliën in de wok en fruit de knoflook met de gember. Voeg het vlees...

Roergebakken garnalen met peultjes
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Blancheer de peultjes 1 minuut in kokend water met zout, giet ze af en zet ze weg. Pers de helft van een citroen uit en bewaar het sap. V...

Roergebakken gehakt met witte kool
Uit de categorie wok: met Zout, Kool en Olie

Kook de pasta in ruim kokend water met zout en 1 eetlepel olie volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Verhit 2 eetlepels olie en bak het...

Roergebakken groene asperges met zalm
Uit de categorie wok: met Zout, Citroen en Asperges

Pel en halveer de uitjes, snijd de helften in smalle partjes en haal deze van elkaar los. Snijd de asperges in schuine stukken van 5 cm....

Roergebakken groene bonen met kip
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Uien

Haal de gemengde groene bonen af en snijd de sperziebonen schuin doormidden. Kook de bonen in ruim kokend water met wat zout 3 minuten en...

Roergebakken groenten met lamsvlees en rijst
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Wrijf de lamslapjes in met peper. Snipper het wit van de lente-ui en snijd de rest in ringetjes. Verhit in een braadpan de boter met de ol...

Roergebakken kalfsvlees met gele paprika
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Cognac

Snijd het vlees in reepjes, de paprika in stukjes en de ui in dunne partjes. Hak het teentje knoflook fijn. Verhit de boter en de olie in...

Roergebakken kip met cashewnoten
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Olie

Maak de prei schoon en snijd hem in flinterdunne ringetjes. Snijd de kip in stukjes. Schep in een diep bord de bloem, het gemberpoeder, he...

Roergebakken kip met hoisinsaus
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Paprika

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim water met zout gaar. Verhit de olie in een wok, roerbak de champigno...

Roergebakken kip met olijven
Uit de categorie wok: met Zout, Tijm en Olie

Pel en snipper de ui. Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes. Halveer de olijven. Snijd de kip in stukjes. Bestrooi de k...

Veel voorkomende ingrediënten bij wok