Wok recepten

Over wok

wok recepten

Een wok is een halfronde holle pan (vergelijkbaar met een gehalveerde bal) die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De wok is dus dieper en meestal dunner dan een koekenpan en wordt voornamelijk gebruikt voor het roerbakken. Roerbakken wordt daarom ook wel wokken genoemd. Ook wordt de wok gebruikt om voedsel te stomen, stoven, braden, frituren, roken, koken of blancheren.


Overzicht van recepten uit de categorie wok

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie wok.

Toon 151-175 van 188 recepten
Roergebakken witlof I
Uit de categorie wok: met Zout, Bier en Olie

Was de struikjes witlof en halveer ze in de lengte. Verwijder de bittere kernen en snijd het witlof in de lengte in parten. Verhit de oli...

Roergebakken witlof II
Uit de categorie wok: met Zout, Uien en Azijn

Pel de uien en snijd ze in ringen. Schil de wortel en snijd hem in schuine plakjes. Maak het witlof schoon en haal de blaadjes los. Maak...

Roergebakken witlof met ham en kaas
Uit de categorie wok: met Ham, Kaas en Olie

Halveer de stronkjes witlof, verwijder de harde kernen en haal de blaadjes los. Snijd de ham in repen van 1 cm breed. Was de peper, verwi...

Roergebakken zalm I
Uit de categorie wok: met Zalm, Room en Olie

Laat de zalmfilets ontdooien en snijd ze in blokjes van ± 2 cm. Was de venkel, snijd er het groen af, bewaar dat voor de garnering en sni...

Roergebakken zalm II
Uit de categorie wok: met Ham, Zalm en Zout

Was de paksoi en snijd hem in stukken. Rooster de pijnboompitten in een droge wok goudbruin en haal ze uit de wok. Snijd de ham in stukke...

Roergebakken zalm met kruidensaus
Uit de categorie wok: met Zout, Munt en Olie

Voor de saus: 3/4 dl milde olijfolie 2 eetlepels citroensap 1/2 eetlepels mosterd (bijvoorbeeld Dijonmosterd) 6 eetlepels verse kruiden...

Rozemarijnbouillon met kip en venkel
Uit de categorie wok: met Olie, Venkel en Knoflook

Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Maak de venkel schoon, halveer hem en snijd hem in dunne reepjes. Pel de knoflook. Breng in een pan...

Rundvlees met paprika en courgette
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Uien

Snijd de bieflappen in blokjes. Roer in een kom de maïzena en het chilipoeder door elkaar, roer er de blokjes vlees door en laat ze minst...

Salade van roergebakken groene asperges en varkenshaas
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Ketjap

Roer een sausje van de ketjap, de marmelade, de sherry en naar smaak peper en zout. Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en schep het sau...

Sambal badjak spesial
Uit de categorie wok: met Zout, Laos en Olie

Was de pepers en verwijder de uiteinden. Halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd of hak de pepers in stukjes. Snipper d...

Sambal goreng boontjes
Uit de categorie wok: met Zout, Laos en Olie

Was de boontjes, verwijder de uiteinden en snijd ze in stukjes van 4 cm. Verhit de olie in een wok en fruit de uisnippers tot ze glazig zi...

Sambal goreng kol
Uit de categorie wok: met Kool, Laos en Olie

Wrijf de uien, de knoflook en de sambal in een vijzel tot een pasta. U kunt hiervoor natuurlijk ook een elektrische keukenmachine gebruiken...

Saté boemboe (sterk gekruide saté's)
Uit de categorie wok: met Laos, Olie en Daoen

Snijd het vlees in langwerpige stukjes (1/2 x 21/2 cm). Doe de sojasaus, het tamarindevocht, de ui en de knoflook in een blender en meng a...

Shanghai groenteschotel met sesamzaad
Uit de categorie wok: met Prei, Kool en Olie

Verhit de olie in een wok, bak het sesamzaad hierin in ± 1 minuut goudgeel en schep het uit de pan. Roerbak de groenten ± 5 minuten in d...

Singapore noedels met pikante saus
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Knoflook

Voor de saus: 6 eetlepels tomatenketchup 2 eetlepels (of naar smaak) chilisaus 11/2 dl heet water...

Soto ajam (maaltijdsoep met kip)
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Kaas

Verdeel de kip in stukken, leg die in een pan, schenk er 2 liter kokend water op en breng dit snel aan de kook. Schuim het oppervlak enkel...

Spaanse paprikagarnalen
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Sherry

Laat de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing ontdooien en dep ze goed droog. Pel de knoflook en hak ze fijn. Snijd de steeltjes van de...

Spaanse roerbaksoep
Uit de categorie wok: met Kaas, Brood en Maïs

Pel de knoflook en pers hem boven 2 eetlepels olijfolie uit. Pel de ui en snipper hem fijn. Was de paprika's en halveer ze. Verwijder de...

Sperziebonen met tomaten
Uit de categorie wok: met Olie, Tomaat en Paprika

Blancheer de bonen ± 5 minuten in kokend water. Verhit de wok en doe de olie erin. Doe de knoflook, ui, tomaat en paprika in de wok en ro...

Spinazie uit de wok
Uit de categorie wok: met Room, Olie en Tomaat

Was de spinazie en slinger de groente droog. Verhit de wok en doe de olie erin. Doe de knoflook, ui, paprika, tomaten en champignons in de...

Spitskoolcurry met aardappel en rookworst
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Kerrie

1 ui 3 eetlepels olie 100 gr gerookte spekblokjes 2 teentjes knoflook 1 volle eetlepel milde currypasta (of kerriepoeder) 1 zakje aarda...

Spruitjes met banaan
Uit de categorie wok: met Bananen, Bananen en Citroen

Maak de spruitjes schoon en kook ze ± 5 minuten in weinig water. Verhit de boter in een wok en bak de met citroensap besprenkelde banaan...

Spruitjes met uitjes en kaas
Uit de categorie wok: met Zout, Kaas en Olie

Pel en snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Rasp de kaas grof. Kook de spruitjes ± 8 minuten in ruim water met wat zout en laat ze...

Subgum gebakken rijst
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Rijst

Verhit wat olie in een wok en bak de rijst op hoog vuur enkele minuten. Voeg de eieren, de sojasaus, de sesamolie en de groenten toe en ba...

Thaise rundvleescurry
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Limoen

Snijd de biefstuk dwars op de draad in plakjes en laat die in ± 10 minuten op kamertemperatuur komen. Maak de sperziebonen schoon, halvee...

Veel voorkomende ingrediënten bij wok