Wok recepten

Over wok

wok recepten

Een wok is een halfronde holle pan (vergelijkbaar met een gehalveerde bal) die in de oosterse keuken wordt gebruikt. De wok is dus dieper en meestal dunner dan een koekenpan en wordt voornamelijk gebruikt voor het roerbakken. Roerbakken wordt daarom ook wel wokken genoemd. Ook wordt de wok gebruikt om voedsel te stomen, stoven, braden, frituren, roken, koken of blancheren.


Overzicht van recepten uit de categorie wok

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie wok.

Toon 176-188 van 188 recepten
Tjap tjoy met ei
Uit de categorie wok: met Zout, Kool en Olie

Verhit 1 lepel olie in een wok of braadpan en bak de cashewnoten hierin goudbruin. Schep ze uit de pan en zet ze apart. Snipper de ui en...

Toscaanse groente-aardappelschotel
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Maïs

Verhit 2 eetlepels olie in een wok en bak de aardappelschijfjes hierin omscheppend 5 minuten. Schenk er 1 eetlepel olie bij, voeg de roerb...

Varkensreepjes met paddestoelen uit de wok
Uit de categorie wok: met Ham, Zout en Salie

Kruid de varkensreepjes met zout, peper en salie. Roer in een pannetje de Gorgonzola, de crème fraîche en de tomatenpuree op laag vuur t...

Varkensschnitzel in kruidige marsalasaus
Uit de categorie wok: met Ham, Zout en Room

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de varkensschnitzels en de rauwe ham in reepjes. Ris de tijm en de rozemarijn van de takjes e...

Varkensvlees met aardappelblokjes
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Bloem

Snijd het varkensvlees in smalle reepjes en doe ze in een kom. Pers er de knoflook boven uit en bestrooi met de kerrie, de bloem en wat zou...

Varkensvlees met champignons
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Melk

Snijd het vlees in smalle reepjes, de prei in ringen en de champignons in plakjes. Verhit de slaolie in een diepe braadpan of wok en bak d...

Veelkleurige kalkoenroerbak
Uit de categorie wok: met Prei, Zout en Olie

Pel de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Sc...

Wilde spinazie met mager spek en croûtons
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Brood

Ontkorst het brood en scheur de sneetjes in stukjes. Laat de gewassen spinazie goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge. Verwijder...

Winterwortel met pittige gehaktballetjes
Uit de categorie wok: met Zout, Olie en Gember

Snipper de ui. Meng de helft van de ui samen met de sambal, de pindakaas, wat peper, zout en nootmuskaat en het paneermeel door het gehakt...

Witlof met gedroogde pruimen
Uit de categorie wok: met Olie, Salie en Witlof

Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in de lengte in 6 stukken. Snijd de pruimen in vieren. Rooster de pijnboompitten in een droge...

Witte- of spitskool met varkensvlees
Uit de categorie wok: met Kool, Olie en Rijst

Snijd het vlees, de ui en de kool in stukken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit de boter en de olie in...

Zalmsteak met witte wijnsaus
Uit de categorie wok: met Zalm, Room en Olie

Pel het sjalotje en snipper het fijn. Snijd 100 gr boter in blokjes. Laat het sjalotje, de fond, de vermout en de wijn in een pan op hoog...

Zoetzure rode kool
Uit de categorie wok: met Zout, Kool en Olie

Verwijder de stronk en de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool in vieren en snijd de rest van de stronk eruit. Snijd de kool in d...

Veel voorkomende ingrediënten bij wok