Ajam boemboe roedjak

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwijder de zaadjes uit de rode pepers. Wrijf de rode pepers, de knoflook en de kemirienoten in een vijzel fijn of maal ze met een staafmixer fijn. Verhit de olie in een wadjan en bak het fijngewreven kruidenmengsel daarin in ± 10 minuten droog. Plet de serehstengel, voeg die samen met de blaadjes salam en djeroek poeroet aan het kruidenmengsel toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de kip en de kokosmelk toe en laat het mengsel afgedekt op zacht vuur ± 45 minuten koken tot de kip gaar is en de saus dik wordt. Laat eventueel de laatste 15 minuten zonder deksel koken. Breng de saus met zout op smaak. Serveer met witte rijst of nasi koening (gele rijst).

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1156x

Jouw laatst bekeken recepten