Boemboe Bali ikan

Ingrediënten


Bereidingswijze

Stamp en wrijf 1 stukje geschilde verse gember van ± 2 cm, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels sambal oelek, 1 theelepel sambal trassi, 1 mespunt laospoeder en 1 eetlepel citroensap in een vijzel tot een kruidenpuree. Snijd de schelvisfilets in stukken en dep ze heel goed droog. Verhit de boter en de olie in een wadjang (wok) of braadpan. Voeg de stukken vis toe en roerbak deze op hoog vuur ± 2 minuten. Snijd de ui en de prei in dunne ringen. Was de prei en dep deze goed droog. Schuif in de wadjang de vis opzij en roerbak de ui en de prei ± 1 minuut in het vet. Meng de kruidenpuree door de ui en prei en schuif dan de vis weer terug. Voeg de ketjap, een klein stukje goela djawa of 1 mespunt suiker en zout toe, schep alles door elkaar en laat de vis op laag vuur nog ± 2 minuten stoven. Serveer de boemboe Bali ikan in een schaal.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha