Gado-gado met pindasaus

Ingrediënten

  • 300 gr geschilde aardappelen
  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • 250 gr sperziebonen
  • 1 kleine prei in plakjes
  • 1 geschilde komkommer in stukjes
  • 200 gr taugĂ©
  • 200 gr gesneden witte kool
  • 4 gepelde hardgekookte eieren
  • 3 ontvelde vleestomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 4 takjes fijngehakte selderij
  • 250 gr pindakaas (met nootjes)
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 1 zeer fijn gesnipperde ui
  • 2 (of meer) theelepels sambal oelek
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel ketoembar
  • 2 theelepels ketchup-.html" itemprop="name">tomatenketchup

Bereidingswijze

Kook de aardappelen en de sperziebonen 10 minuten. Snijd dan de aardappelen in plakjes en de sperziebonen in stukjes. Maak de pindasaus als volgt. Meng in een mixer de pindakaas, knoflook, ui en sambal. Verwarm het mengsel en voeg al roerend de ketjap, het citroensap, de tomatenketchup en de ketoembar toe. Voeg vervolgens een scheutje melk toe en zoveel lauw water, tot een dikvloeibare saus ontstaat. Voeg naar smaak laos, zout en suiker toe. Verhit de olie in een wok en roerbak de aardappelen, sperziebonen, prei, kool en bloemkoolroosjes. Voeg op het laatst de komkommer en de taugé toe en bak die enkele minuten mee. Breng de groenten over in een voorverwarmde schaal en giet er de warme pindasaus over. Garneer met plakjes ei, plakjes tomaat en stukjes kroepoek en strooi er de selderij over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1004x

Jouw laatst bekeken recepten