Gambas en salsa de tomate picante

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngesnipperde ui
  • 1 fijngehakt of geperst teentje knoflook
  • 1 theelepel bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 5 eetlepels tomato frito (Heinz
  • pakje)
  • 2 dl witte wijn
  • 1 visbouillontablet
  • 1 theelepel chilipoeder
  • tijm naar smaak
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • peper
  • een snufje suiker
  • 250 gr gepelde garnalen (liefst niet te klein)

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook daarin tot de ui glazig is. Roer er dan de bloem en het paprikapoeder door en voeg de overige ingrediënten toe, behalve de garnalen en de peterselie. Dek de pan af en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes pruttelen. Deze saus kunt u van tevoren klaarmaken; dit komt de smaak zeer ten goede. Verhit de rest van de olijfolie in een andere koekenpan of in een wok tot de damp eraf slaat. Doe de garnalen erin en roerbak ze op hoog vuur ± 1 minuut. Voeg de tomatensaus aan de garnalen toe en laat het geheel nog 4-5 minuten zacht koken. Doe er als laatste de peterselie bij. Serveer warm of op kamertemperatuur met vers stokbrood.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 946x

Jouw laatst bekeken recepten