Gamba's naturel

Ingrediënten

  • Verhit in een wok op hoog vuur een scheut olijfolie (olijfolie is tot
  • 225°C te verwarmen
  • waardoor het vlees snel wordt verhit en minder vet
  • opneemt).
  • Doe
  • als de olie dampt
  • een boeketje van lente-ui (= bos-ui)
  • prei en
  • wortel in de pan en voeg snel daarna de gamba's toe (maximaal 5 per keer
  • anders koelt de pan teveel af).
  • Draai de gamba's om als ze ook aan de zijkant roze worden; even daarna
  • zijn ze klaar.
  • Serveer ze bijvoorbeeld met Surinaamse rijst en een gemengde salade. Deze
  • zijn beide neutraal van smaak
  • zodat de gamba's nog beter tot hun recht
  • komen.
  • Als het afgewerkte boeket niet erg zwart is geworden
  • kunt u het uit de
  • pan nemen en door de rijst mengen.

Bereidingswijze

Tip: Haal voor de verwerking de darm uit de gamba's. Procedure: Neem een scherp, niet gekarteld mes en steek dit met de snijkant naar de staart maximaal 1/2 cm in de rug in het eerste segmentje onder de kop. Maak een snede tot het laatste segment voor de splitsing bij de staart. Als u het open ruggetje nu iets open trekt, ziet u een zwart lijntje lopen. Dit is de darm en die smaakt bitter. Peuter het darmpje er met de mespunt in het midden uit en trek het zo met uw vingers los, dat ook het deel onder de kop mee komt; dus parallel aan de gamba, richting staart. Doe hetzelfde naar de andere kant en de gamba is schoon. Als u wat dieper insnijdt, krult de gamba bij het bakken, maar hij neemt dan wel meer olie op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1016x

Jouw laatst bekeken recepten